Trevor Dunn

Nels Cline Singers at Bimhuis Amsterdam


Warning: Use of undefined constant xlanguage_current_language_code - assumed 'xlanguage_current_language_code' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/mmpicture.nl/public_html/wp-content/plugins/flickr-mini-gallery/flickr_mini_gallery.php on line 90

Nels Cline Singers at Bimhuis Amsterdam

De avond opent met een stuk waarin drummer Amendola zich uitleeft met zijn loopstation en laag over laag een klaterende ritmestructuur opbouwt. Flarden sonische psychedelica, gruizige rock, broeierige jazz, elektronische drones en andere kruisbestuivingen passeren de revue.

Er wordt veel materiaal van het laatste album ‘Macroscope’ gespeeld. De nummers vertrekken vaak vanuit een herhalende riff; soms rockend luidruchtig, soms met langzaam stippelende notenlijnen. Het repeterende raamwerk wordt met klanktextuur en dwarse wendingen ingekleurd en uitgetimmerd. Geluidstexturen, zoals feedback en white noise, worden gekoesterd en voeren de boventoon. Er wordt aan noten en melodielijnen gesjord en geschud, vaak totdat de constructie instort en dan kijken waar het je brengt.

Review by Kees Schreuders
more (dutch): http://draaiomjeoren.blogspot.nl/2015/03/concert.html