MMPicture op het Dutch Jazz World Meeting 2012


Warning: Use of undefined constant xlanguage_current_language_code - assumed 'xlanguage_current_language_code' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/mmpicture.nl/public_html/wp-content/plugins/flickr-mini-gallery/flickr_mini_gallery.php on line 90

Geslaagde Dutch Jazz & World Meeting 2012

De tweede Dutch Jazz and World Meeting (DJWM), de grootste manifestatie van in Nederland geproduceerde jazz en wereldmuziek, was een groot succes. De DJWM richt zich primair op een publiek van buitenlandse professionals die de Nederlandse muziek naar het buitenland kunnen brengen, en is zo het meest effectieve middel voor de promotie van jazz en wereldmuziek in het buitenland.

De DJWM 2012 bestond uit twee dagen, twee keynote lezingen, vijf lokaties, 200 internationale muziekprofessionals uit 32 landen, 400 Nederlandse professionals, 100 standhouders, 26 showcases, 400 speeddates, 6 gespecialiseerde panelsessies en 2 keynote lezingen.

“We krijgen veel goede en hartverwarmende reacties van over de hele wereld,” zegt Arjen Davidse van Muziek Centrum Nederland, de organisator van de DJWM over deze tweede editie. “De Nederlandse jazz en wereldmuziek heeft zichzelf op een uitsstekende manier aan de wereld getoond. Er zijn veel goede contacten gelegd en afspraken gemaakt.

Dit is de laatste door MCN georganiseerde DJWM. Dit sectorinstituut voor de Nederlandse muziek wordt per 1 januari a.s. opgeheven, waardoor vele van zijn activiteiten zullen verdwijnen. Maar we zijn aan het onderzoeken of de DJWM, wellicht bij een andere organisatie of in een andere vorm, kan worden voortgezet.”

De Dutch Jazz & World Meeting 2012 vond plaats op 5 en 6 oktober in het Bimhuis, het Conservatorium van Amsterdam en het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Overdag bezochten de Nederlandse en buitenlandse professionals panels, bijeenkomsten, showcase-concerten en de informatiemarkt. Tussendoor werd in de wandelgangen en tijdens de beide trade diners volop genetwerkt.

In verschillende zalen speelden ‘s middags en ’s avonds 26 acts uit de Nederlandse jazz en wereldmuziek. De DJWM 2012 werd afgesloten met een officiële afterparty in de North Sea Jazz Club in Amsterdam, waar een keur aan Nederlandse musici uit de jazz- en wereldmuziek een sessie hielden, onder leiding van Jam de la Crème uit Den Haag.